Boşanma ve Çocuk

shapeshape
Boşanma ve Çocuk

Anne ve baba artık birbirini sevmediğinde ve ayrı yaşamaya karar verdiğinde çocuk sanki dünyası alt üst olmuş gibi hissedebilir. Çocuğun hissettiği üzüntü seviyesi, çiftin nasıl ayrıldığına, çocuğun yaşına, konuyu ne kadar anlayabildiğine ve ebeveyninden, ailelerinden ve arkadaşlarından aldıkları desteğe bağlı olarak değişebilir.

18 ay ila 6 yaş arası çocuklarda

Gelişimsel gerilemeler olabilir. Tuvalet eğitimi kazanmış olmasına rağmen alt ıslatma, parmak emme, öfke nöbetleri ve benlik gelişim sürecinde de olduğu için kendini boşanmadan sorumlu hissetme gibi duygusal etkiler de gösterebilir.

Okul çağındaki çocuklarda

Akademik başarısızlık, içe kapanma, yalnızlık hissi görülebilir. Ergenlik döneminde ise, anne ve baba kendi yaşantılarına dalarak çocukla ilgilenmemeye başladıysa, çocuk da arkadaşlarına çok yönelebilir. Çünkü ergenlik döneminde bir gruba ait olma gibi duygusal ihtiyaçlar doğabilir. Alkol, madde kullanımı, evden kaçma gibi davranışsal ve duygusal sorunlar da yaşanabilir.

Ebeveyn ilişkisi çok gergin veya sorunlu olsa bile

Çocuklar yine de ayrılıkla ilgili karışık duygulara sahip olabilir. Pek çok çocuk, anne ve babasının tekrar bir araya gelmesini ister.

Daha fazla detaylandırmak gerekirse

YAPIN

YAPMAYIN

Püf Noktaları ve Öneriler

Hayatınızda mümkün olduğunca az değişiklik yapın. Bu, çocuğunuzun, zorluklara rağmen sevdiklerinin hala onları önemsediğini ve hayatın makul ölçüde normal olabileceğini hissetmesine yardımcı olacaktır. Çocuğunuzu çatışmanın içine çekmemek çok önemlidir.

Yukarıdaki önerilerden sonuç alamazsanız ücretsiz değerlendirme seansı almanız çocuğunuzun geleceği için çok önemlidir.

Hero Banner
Minnettarım

Zeynep hocam tüm sorunlarımızı çözdü, çocuğumuz kendini buldu. Kesinlikle tavsiye ederim.

D. K.

Instagram