Çocuklarda Din Eğitimi

shapeshape
Çocuklarda Din Eğitimi

Ahlâk eğitimi çocuk doğduğu andan itibaren başlar. Ancak din eğitimi için belli bir yaş gözetilmelidir. Ahlâk eğitimi aslında son zamanlarda sıkça duyduğumuz değerler konusuyla paraleldir. İyi insan olmak, hak gözetme, toplumun değer yargıları içinde davranma, saygılı olmak, yalan söylememek gibi birçok değeri kapsar. Ailelerin çocuk doğduğu andan itibaren kendi yaşam şekilleriyle çocuklara farkında olmadan verdikleri bir eğitim şeklidir.

Çocuk soyut düşünme becerisine sahip değilse, ki bu 11 yaş sonrasını işaret eder, çocuğun Allah’ı ve dini vecibeleri anlamlandırması zordur. Bu nedenle aileler çocuklarına her konuda olduğu gibi rol model olarak, yani davranışsal örnek oluşturarak öğretmeyi seçmelidir. Ailenin inancı her ne olursa olsun, genellikle cami, kilise veya tapınak gibi geniş sosyal ortamlarda ilk temas noktası sağlanır. Bu gibi ortamlarda çocuklar sadece din değil, aynı zamanda ahlâk, sosyal davranışlar ve insan olarak kendi değerleri hakkında önemli dersler de öğrenebilir. Ayrıca nasıl iyi bir insan olunacağı ve inandığı dinin sorumluluklarının neler olduğu hakkında bilgileri de edinebilir. Dini kimlikler, çocuk ve ebeveynin dünyada kolektif bir anlam ve yer hissine sahip olmasına da fayda sağlar.

Çocuğu iyi bir insan olarak yetiştirmek veya bir dine inanmasını, benimsemesini istemek baskı ve zorlamayla mümkün olmayacaktır.

YAPIN: Çocuklarda Din Eğitimi İçin Yapılması Gerekenler

YAPMAYIN: Çocuklarda Din Eğitimi İçin Yapılmaması Gerekenler

Çocuklarda Din Eğitimi İçin Püf Noktaları ve Öneriler

Anne ve baba farklı inançlara sahipse ya da birisi bu konuda daha hassas ise çocuğa bunu rahatsız edecek şekilde yansıtmamalıdır. Çünkü bu yaklaşım daha büyük bir karmaşa yaratabilir. Çocuğun güvenme ihtiyacını karşılamanız çok daha önemlidir.

Yukarıdaki önerilerden sonuç alamazsanız ücretsiz değerlendirme seansı almanız çocuğunuzun geleceği için çok önemlidir.

Hero Banner
Minnettarım

Zeynep hocam tüm sorunlarımızı çözdü, çocuğumuz kendini buldu. Kesinlikle tavsiye ederim.

D. K.

Instagram