Çocuklarda Hırsızlık

shapeshape
Çocuklarda Hırsızlık

Hırsızlığı bir davranış problemi olarak değerlendirmek için eylemi gerçekleştiren çocuğun yaşı oldukça önemlidir. Çünkü okul öncesi dönemdeki çocuk, sahip olma dürtüsüyle hareket eder. Bilgi ve anlayış eksikliğinden kaynaklı olarak okul öncesi çocukların başkalarının eşyalarını alması yaygındır. Bu yaşta, hırsızlığın başkalarını nasıl etkilediği ve nasıl zararlı olabileceği konusunda net bir anlayışa sahip değillerdir.

Ekonomiden anlamadıkları için bir mağazadan bir şeyler de alabilirler. Bir şeyi bedeliyle satın alma kavramını anlayamazlar. Böyle bir süreç, çocuğunuza empatiyi öğretmeye başlamanın ve diğer insanların mallarına saygı duymayı öğrenebilmeleri için hırsızlığın neden yanlış olduğunu öğretmenin tam zamanıdır. Başkalarının eşyalarını almamaları gerektiğinin önemi hakkında düzenli sohbetler yapabilirsiniz.

7 yaş ve üzeri çocuklar bunun yanlış olduğunu ve toplum olarak onaylanmayacak bir davranış olduğunu bilirler. Peki 7 yaş ve üzeri çocuklar hangi motivasyon kaynağı ile yaparlar?

YAPIN: Çocuklarda Hırsızlık İçin Yapılması Gerekenler

YAPMAYIN: Çocuklarda Hırsızlık İçin Yapılmaması Gerekenler

Çocuklarda Hırsızlık İçin Püf Noktaları

Kendinizi suçlamayın. Hırsızlığın başlangıcı sizinle ve ebeveynliğinizle ilgili değil. Bu, çocuğunuzla ve sorunlarını çözmek için seçtiği uygunsuz yolla ilgilidir. Ama aldığınız kararlar, yaptırımlarınız, caydırıcı olarak kullandıklarınız, bilmeden pekiştirmeniz yani tutum ve davranışlarınız bu durumun sonucunu belirleyecektir.

Yukarıdaki önerilerden sonuç alamazsanız ücretsiz değerlendirme seansı almanız çocuğunuzun geleceği için çok önemlidir.

Hero Banner
Minnettarım

Zeynep hocam tüm sorunlarımızı çözdü, çocuğumuz kendini buldu. Kesinlikle tavsiye ederim.

D. K.

Instagram